Om

Bjørn Ingvaldsen (født 16. januar 1962 i Odda) er en norsk forfatter.

Ingvaldsen har teknisk bakgrunn fra Televerket. Seinere har han arbeidet med alt fra norsk utvandring til arkeologi. Han har også vært journalist. Ingvaldsen debuterte i 1995 med novellesamlingen Landskap med gul Lada. I 1999 kom Jada, jada, jada, den første boka i serien om Elias og hans umulige bestemor. I 2000 ga han ut «Jeg er berømt», om Espen Herbert.

Ingvaldsen var leder av organisasjonen Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere fra 2011 til 2017. I perioden 2004 til 2010 var han medlem av styret i samme organisasjon.

Ingvaldsen er representert i en rekke antologier.

Bjørn Ingvaldsen bor i dag i Sandnes.

Les også på Wikipedia

 

Bjørn Ingvaldsen mottok Rogaland fylkes litteraturstipend i 1998, i 2004 Arks barnebokpris for Neivel, da og i 2011 Rasmus Løland-stipendet og Skolebibliotekarprisen i 2014 Skolebibliotekarforeningens litteraturpris.

Hans bøker er oversatt til dansk tysk, italiensk og fransk.

OBS: Bjørn Ingvaldsen gir ikke opplysninger om oppvekst, familie etc. til skoleoppgaver.

 

17 kommentarer om “Om

 1. Hei! Vi er 3 jenter i 7. klasse som holder på å lage en skoleoppgave om deg. Vi har lest litt av boka «nei vel, da». Den var veldig morsom og kul.

 2. Hi jeg er en gutt i 7 klasse som lager en oppgave om en forfatter og jeg valgte deg fordi jeg synes bøkene dine er morsom og artig. en av de var »nei vel, da»

  jeg husker deg i fra den gangen du var på får skole, vi skrev om deg i skole avisen vår også. Peace.

 3. Hei! Jeg er en jente i 8. klasse som skriver en fordypningsoppgave om din bok Svar, da! Jeg valgte en boken fordi serien om Elias og bestemor har vært en stor favoritt gjennom hele barneskolen. Mitt spørsmål er om du kan si hvordan du klarte å skrive en så morsom bok som passer for både barn og ungdommer? Jeg har lest serien minst 3 ganger, og jeg ler like mye, om ikke mer, hver eneste gang! Et annet spørsmål er hvor du fikk inspirasjon til å skrive serien? Er bestemoren en person du kjenner eller har hørt om? Mitt siste spørsmål er om du kan gi meg noe informasjon som ikke står på wikepedia eller Gyldendal sine sider om bokserien? Mvh Ea i 8 🙂

 4. Hei Ea.
  Hyggelig at du liker serien om Elias og Bestemor. jeg tror nok noe av det du spør om er at jeg forsøker å bruke humor som passer for alle aldre, ting som går galt eller som er flaut, det passer for alle generasjoner.
  Noen egentlig inspirasjon har jeg ikke hatt, heller ikke brukt en virkelig person. Men jeg kan røpe at Bestemor er oppkalt etter min egen mor …
  Da jeg skrev den første boka i serien tenkte jeg ikke på å skrive flere, heller ikke da jeg skrev nummer to. Men det ble altså fire.

  Hilsen Bjørn

 5. hei, jer er en gutt som er 15 år og jober med seremne om boka di som heter au da. det er en veldig spennende og morsom bok so jeg har lest 4 ganger før. det jeg lurer på er om hvorfor du skrev boka ? hva som slo deg i hode da du begynte å skrive ? hva som var idene ? og så håper jeg du kan skrive litt om barndommen din ?

  Sigve Edvardsen, 8850 Herøy, Nordland

 6. hei, lurer på om du kan svare på någen spørsmål siden jeg skriver om deg i særemne i norsk.
  kan du fortelle litt om barndommen din ?
  kan du fortelle hva det var som gjorde at du ville bli forfatter?
  kva slags utdanning fikk du og hvordan?
  kan du også skrive litt fakta om deg ?

  • Det spørsmålet jeg kan svare på er hva som gjorde at jeg ble forfatter. Jeg har alltid likt godt å lage fortellinger og skrev mange år før jeg begynte å gi ut bøker. Fortellerglede er nok et stikkord her.

   Fakta om meg er at jeg er 52 år, bor i Sandnes og er gift. Jeg liker å reise, fotografere og å holde på med sportsbiler.

   Noen utdanning kan jeg ikke vise til. Jeg svarer dessverre ikke på spørsmål om barndommen.

   Hilsen Bjørn

 7. Hei! Eg bare lurte på om eg kunne stille deg nokon spørsmål, For eg har eit sær emne om deg og boka di JADA,JADA, JADA eg finne ikkje så mykje fakta om deg.
  Så eg lurte på korleis du var på skulen?
  Skrive du ei bok nå?
  Korleis kom du på ideen om og skrive om Elias og bestemora?
  Likar du og skrive bøker?
  Hvor lenge har du tenkt og fortsette og skrive bøker?

  Hadde vært bra om eg hadde fått svar før onsdag 5 Februar!

  Mvh Alexander

 8. Hei! Eg bare lurte på om eg kunne stille deg nokon spørsmål, For eg har eit sær emne om deg og boka di JADA,JADA, JADA eg finne ikkje så mykje fakta om deg.
  Så eg lurte på korleis du var på skulen?
  Skrive du ei bok nå?
  Korleis kom du på ideen om og skrive om Elias og bestemora?
  Likar du og skrive bøker?
  Hvor lenge har du tenkt og fortsette og skrive bøker?

  Mvh Alexander

  • Hei, akkurat nå arbeider jeg med flere bøker om Fotballaget Froskene.
   Da jeg skrev om Elias og Bestemor var det fordi jeg ville skrive noe som bare var tull og tøys.
   Jeg liker godt å skrive og kommer nok til å fortsette med det en god stund.

   Hilsen Bjørn

 9. Hei jeg heter Selma, og går i 7.klasse, og skal skrive en oppgave om deg, så jeg lurte på om du kunne skrive fornavnene til din mor, far, dine tre barn, og om du har noen søsken og hvilken barneskole du gikk på
  (dette er bare de siste tingene før oppgaven er ferdig som jeg ikke fant på internett)
  (har også full forståelse for hvis det blir for privat)

 10. hei, jeg heter tyra og går i 8.klasse, jeg skriver en forfatterfordypning om deg og jeg prøver å finne noe om barndommen din på nettet men finner ingenting. tror du at du kan fortelle meg litt? ville vert fint om du gjorde det.

 11. Hei, jeg heter Joakim og går i 9. klasse, jeg har et norsk-prosjekt om deg. Men jeg mangler info om oppveksten og utdanningen for å få en 5er eller 6er. Har du noe info?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s